Både unge og voksne med angst og depression kan nu få hjælp online

12
052020

 

Aabenraa Kommune har frem til sommerferien 2020 åbnet for, at både unge og voksne med angst og depression kan få hjælp via webkurset LÆR AT TACKLE angst og depression – online. Det sker i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning og med støtte fra den A. P. Møllerske Støttefond og TrygFonden.

Mange, der i forvejen lider af angst og depression, er ekstra påvirket af følgerne af Corona-pandemien.

Bekymringer, tankemylder og ensomhed fylder for mange, og ens situation kan i det hele taget føles meget vanskelig. Samtidig er kommunens almindelige LÆR AT TACKLE-hold, hvor man mødes fysisk, sat på pause som følge af Corona-pandemien.

Derfor glæder det Aabenraa Kommune at kunne fortælle, at man i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning åbner op for, at både voksne og unge ned til 15 år kan tilbydes deltagelse på kurset LÆR AT TACKLE angst og depression i en onlineversion.

- Vi er glade for, at kunne tilbyde hjælp gennem webkurset ’Lær at tackle angst og depression’. Lige netop i denne situation, hvor hverdagen for mange ser anderledes ud end normalt, har mange, der kæmper med angst og depression, måske ekstra behov for støtte, og samtidig fungerer mange af de sædvanlige tilbud kun på nedsat niveau. Derfor tror vi også, at tilbuddet om webkurset kan gøre en forskel for mange, siger Christian Schrøder, centerleder for Center for Sundhedsfremme og Forebyggelse.

Hjælp derhjemme – på afstand
Onlinekurset er baseret på det evidensbaserede kursus LÆR AT TACKLE angst og depression og udviklet til voksne, der af forskellige årsager ikke kan deltage på fysiske kurser. I stedet følges forløbet fra pc fra hjemmets trygge rammer.

I forbindelse med Corona-situationen har Komiteen for Sundhedsoplysning samtidig tilrettet forløbet, så også unge mellem 15 og 25 år kan deltage i forløbet på deres egne hold.

Hvert onlinekursus løber over 6 uger og består af 6 moduler samt live-undervisning én gang om ugen. På livedelen introduceres kursisterne til en række emner, som de efterfølgende arbejder med på egen hånd. Desuden hjælper de hinanden med at løse fælles udfordringer via en chatfunktion. Kursisterne kan hverken se eller høre hinanden.
Fondenes støtte

Nogle af holdene til unge gennemføres med støtte fra den A. P. Møllerske Støttefond som en mindre del af et større projekt for unge med et samlet beløb på kr. 8.316.330,00.

Nogle af holdene til unge samt alle holdene til voksne gennemføres med støtte fra TrygFonden med et samlet beløb på kr. 330.600,00. TrygFonden har desuden tidligere støttet udviklingen af online-kurset til voksne.


Kontakter
 
Centerleder for Sundhedsfremme og Forebyggelse, Christian Schrøder, tlf.: 21 61 19 62; e-mail: csc@aabenraa.dk

Koordinator, Birgitte Mørch Bagger, tlf.: 73 76 88 87; e-mail: bmb@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

 

 

 

Sidst opdateret 12.05.2020

Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

Fandt du siden nyttig?